Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 17:00:40 (inci) Liftopsluiting Jozef Zorggroep Leiboom Deventer Gerard Van Swietenstraat... Prio Middel Eenheid | Brandweer Deventer (Bevelvoerders) IJsselland
zondag 28 mei 2017
TOP NIEUWS

VANDAAG 28|05

VEENENDAAL - Zaterdag 27 mei werd er een veiligheidsdag gehouden in het centrum van Veenendaal bij de Brouwersgracht. Aanwezig waren de gemeente, Brandweer, Ravu, ACV, wijkteam, EHBO, Veilig Verkeer Nederland en Politie. Dit was dé gelegenheid om met deze partijen in gesprek te gaan over zaken rond veiligheid.

 

Je kon in de voertuigen van de politie, brandweer en ambulance kijken en de hulpdiensten gaven 2 demonstraties om 12:00 en 15:00 uur.

 

Je kon een wond sminken bij het sminkteam en rijervaring opdoen bij de rijsimulator van veilig verkeer nederland. Er waren veel ...

1/1

VANDAAG 28|05

ARNHEM - Achter een woning aan de Johan de Wittlaan in Arnhem is zaterdagavond een buitenbrand ontstaan. Volgens de bewoner was dit al de tweede keer in korte tijd.

 

De brandweer heeft met emmers water het vuur snel kunnen blussen.

GISTEREN 27|05

KOOTWIJKERBROEK – Bij de brandweer van Kootwijkerbroek was het zaterdag jubileumdag, ze bestaan 85 jaar. Deze dag had als thema “Beleef ons toekomstige brandweer experience park”.

 

Tijdens de open dag van 11:00 uur tot 19:00 uur was er van alles te doen voor jong en oud. Er was onder meer een stormbaan. Hier was het de kunst om de snelste tijd neer te zetten.

 

Vanwege het warme weer werd dit in de middag een zwembad. Ook was er een HV-plein, hier konden auto’s worden opengeknipt. Ook konden mensen op de ademluchtbaan ervaren hoe het is om het ademlucht om te lopen. Ook ...

GISTEREN 27|05

DOETINCHEM - Zaterdagmiddag omstreeks 12:50 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden aan de Gaanderenseweg/Hulleweg in Doetinchem. Daarbij moest ook de brandweer ter plaatse komen.

 

Een man uit de richting van Gaanderen, kwam door nog onbekende oorzaak frontaal tegen een boom. Daarbij liep de bestuurder flinke verwondingen op en is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

De personenauto raakte bij het ongeval total loss. Politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

GISTEREN 27|05

AMERSFOORT - Zaterdagmiddag om 12.05 uur is de brandweer van Amersfoort opgeroepen voor een buitenbrand aan de Kattenbroekerweg. Daar bleek het riet langs het water in brand te staan.

 

De brandweer had de kleine brand snel onder controle. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk.

VRIJDAG 26|05

RIDDERKERK - Aan 't Zwaantje in Ridderkerk is vrijdagmiddag rond 17:25 uur een (kleine) buitenbrand uitgebroken.

 

Bij aankomst van de brandweer bleek een gasfles tijdens het barbecueën in brand te zijn gevlogen. De brandweer laat de fles nu gecontroleerd leeg lopen met een expo meter in het water.

 

Er zijn geen gewonden gevallen. Echter was de barbecue direct over.

1/1

VRIJDAG 26|05

COEVORDEN - In de Papaverstraat in Coevorden is vrijdagmiddag het lichaam van een man gevonden. Het lijkt volgens de politie om een natuurlijke dood te gaan. Het lichaam werd gevonden in een steeg achter de woningen.

 

De Papaverstraat werd na de vondst voor een deel afgezet en de politie begon een onderzoek naar de identiteit van het stoffelijk overschot en de doodsoorzaak. Het gaat om een man die in de buurt woont. Politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer geeft aan dat er volgens protocol onderzoek werd gedaan omdat de man op straat werd aangetroffen.

GISTEREN 27|05

DEN HAAG - Een arrestatieteam van politie viel vrijdag 26 mei om 18.00 uur een woning binnen aan de Ernest Staasstraat. Agenten namen er drugs en chemicaliën in beslag. In totaal hielden agenten drie mannen, een 37-jarige Hagenaar, een 29-jarige Harderwijker en een 44-jarige zonder vaste woonplaats, aan voor hun betrokkenheid bij het fabriceren van en handelen in verdovende middelen. De recherche onderzoekt de zaak.

 

Nadat de politie vorige week een melding ontving, startte de recherche een onderzoek naar een handel in verdovende middelen. Dit onderzoek leidde uiteindelijk tot ...

VRIJDAG 26|05

AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van een overval op een supermarkt op donderdagavond 25 mei 2017 aan het Orlyplein in Amsterdam.

 

Even voor middernacht kwam een in het zwart geklede dader met capuchon de supermarkt op station Sloterdijk binnen. De dader was gewapend, bedreigde een medewerker en eiste geld. Daarop rende de medewerker uit schrik de zaak uit. De dader bleef bij de kassa achter, maar vertrok uiteindelijk zonder buit, omdat hij de kassa niet open kreeg. De gealarmeerde politie zocht in de omgeving naar het duo, maar dat leverde geen aanhouding ...

Meer artikelen